Yhteinen missio. Uusi konsepti, uusi liike. Seinät tyhjänä ja kauppa aukeaa marraskuussa. Hullun nurinkurista.

Vastaan lastenhuone- ja tekstiilisarjasta. Pakerran ensimmäisen kanssa. Puhdas pöytä on ideoille vapaa. Kerään kuvia, teemoja, tyylejä. Pidetään kokous ja niputetaan monen sataa kuvaa kansioihin "juu" "ei" ja "ehkä joskus". Kokonaisuudet alkavat hahmottua pöydälle. Leluja, autoja, veneitä, nalleja, tyttöjen juttuja, poikien juttuja, kukkia, keijuja. Päädymme eläimiin. Mitä eläimiä? Miksi? Kiho ehdottaa maatilan eläimiä, minä arabian eläimiä. Valitsemme jälkimmäisen. Sommittelu, rajaus, värit, pinta...Lähden kehittämään ideaa kaverin kamelista otetusta kuvasta. Haluan yksinkertaisen hahmon, joka on helposti muokattavissa. Sekotus vanhanajan paperinukesta ja nykypäivän Munnystä. Jaloiksi hahmottelen 70-luvun leveälahkeista. Piirrän ja kumitan, raapustan ja värittelen. Annan Masterille viisi paperilappua ja Masteri kääntää lyijykynä suheroni Illustratorilla vektorigrafiikaksi. Minulta aikaa menisi yhden hahmon luomiseen viikko. Kaveri tekee kolme tunnissa.

Päädymme aloittamaan kamelihahmolla. Värit ja kuviot risteilevät yölläkin mielessä. Toimenkuvaani kuuluu myös hius-stailaus. Minkälaiset kiharat laitan kamelille? Huomaan, että silmien koolla ja sijainnilla on tärkeä merkitys ilmeen kannalta. Varjostuksilla saa kolmiulotteisuutta. Kunpa vain olisin käynyt oikeita kouluja. Biologin opinnoista ei juurikaan ole hyötyä. Paitsi, että kilpikonnan kilvessä (green turtle) pitää olla oikeat kuviot eikä mitä vaan laatikoita... Näissä asioissa tulee tarkaksi.

Kolme päivää vierähtää kameleissa. Ensin rajaan kamelin ääriviivat epätasaisella pensselillä. Luon uuden tason joka värille. Vedän pensselillä violettia reunusten yli. Luon patterneja ja yhdistelen värejä. Kun olen tehnyt kaikki kamelit (rosy, stripy, spotty, flowery, browny, winy) ryhdyn tekemään niille Corel Painterilla maalatun näköisiä, eläviä taustoja.

Kokonaisuus muodostuu matkan varrella. Ahmin ideoita ympäriltäni. Kukkaruukusta, kännykkäpussista, VeroModan paperikassista, Vellan hiusharjasta. Jokainen kameli saa omanlaisensa värin, koristukset ja taustat. Olen sangen tyytyväinen ensimmäiseen kuuteen.

Ensimmäinen koeprinttaus canvaasille on jännä. Kyyneleet tulevat silmiin. On se hienoa.

Kehyksiin pingotettu työ paljastaa pari parannuspaikkaa. Silmä näyttää huonolta, haaleat värit ovat liian haaleita valmiissa työssä ja reunuskehysten kanssa täytyy tehdä vielä hommia. Lasten sormiväriaskartelusta tehdyt taulut ovat tosi kivoja. Kyllä näitä kelpaa ruveta myymään päiväkoteihin ja kouluihin. Oman lapsen työstä tehty taulu seinälle. Ihana muisto!

Leopardi-sarja valmis. Seuraavaksi gekkoja, flamingoja ja ehkäpä saluki, kilpikonna tai valas

Muita seinän täytteitä tulee olemaan kuva-sarjat arabialaisista mausteista, arabian luonnosta. Kankaista tehdään yksi kokonaisuus ja pop-art jää Masterin harteille.

Parin tunnin päästä lähdetään etsimään dyyneiltä hyviä kuvauspaikkoja. Tämänkaltaiset kuvat viehettäisivät minun silmääni.